Ontmoet de cast!

Onze enthousiaste spelersgroep doet er alles aan om ook dit jaar weer een waardige Kern-productie neer te zetten. Eentje voor in de boeken!

Repelsteeltje & Karla

Repelsteeltje (Sven van Berlo) is erg gesteld op het geheimhouden van zijn naam. Hij betaalt geen rekeningen, maar zet ze allemaal op naam van zijn vrouw Karla Karbonkel. Want hé, ze kunnen van alles met je naam doen als ze die weten! Hij zal het publiek regelmatig vragen om vooral niet te verklappen hoe hij heet. Niemand weet, niemand weet… totdat een mysterieuze vrouw met speciale krachten een poging doet om zijn naam te raden. En dan gaat het fout.

Karla Karbonkel (Désiré Bouwmans) is de vrouw van Repelsteeltje en houdt zielsveel van hem. Ze wil zelfs een mini-Repelsteeltje van ‘m, maar daar zit hij niet echt op te wachten. Repelsteeltje gaat op zoek naar een kind wat hij de zijne kan maken, zodat Karla gelukkig is. Maar dan staat Karla met de koffers buiten. De relatie tussen Repelsteeltje en Karla hangt nu aan een zijden draadje.

 

Repelsteeltje_Karla

Prins Bernhard & Koningin Juliana

De welbekende Prins Bernhard (Rody Hermkens) wil niets anders dan koning worden. Tegelijkertijd moet hij zijn moeder Armgard in Duitsland tevreden houden door veel geld naar Duitsland te sturen. Maar Koningin Juliana houdt de hand stevig op de koninklijke knip, dus moet Bernhard op zoek naar een andere manier om aan veel geld te komen. Dan hoort hij van een meisje dat goud kan spinnen uit stro. Bernhard zet alles op alles om dit boerenmeisje om zijn vingers te winden.

Koningin Juliana (Sandra Bexkens) is de vrouw van Prins Bernhard, maar ziet niet in dat haar man zijn liefde ‘verspreidt’ onder het vrouwelijk schoon. Ze gaat in ieder geval echt niet meer geld sturen naar zijn nare ‘Mutti’ in Duitsland. Koningin Juliana ontmoet een mysterieuze vrouw, die haar waarschuwt voor Prins Bernhard. Dan komt ze er achter dat hij een vliegtuigritje maakt met Sterre de Varkenshoedster en daar ook nog een mini-Bernhardje uit voortvloeit. De maat is vol!

 

Joost & Sterre

Joost de Varkenshoeder (Jurgen van Lieshout) is een eenvoudig man met een goed hart. Zijn dochter Sterre betekent alles voor hem. Hij heeft lagere school afgerond en woont met zijn dochter op stal. Ze krijgen plots Koningin Juliana op bezoek en even later landt Prins Bernhard met een vliegtuig in het weiland vlakbij. Nog niet eerder heeft Joost zo’n hoog bezoek mogen ontvangen. Die Koningin Juliana is trouwens best een leuke meid. Zou dat geen leuke combi zijn?

Sterre de Varkenshoedster (Anke van Meelis) woont met haar vader Joost op stal en spint stro. Op een dag vertelt haar vader dat Sterre goud kan spinnen uit stro. Maar hoe lief ze ook is, dát kan ze niet. Sterre raakt in de problemen en voordat je het weet, loopt het helemaal uit de hand. Ze gaat trouwens op date met Prins Bernhard; dat is wel even héél spannend!

 

Greet Hofmans

De mysterieuze Greet Hofmans (Wendy Kerkhof) heeft meer zintuigen dan wie dan ook en gebruikt haar gave om het paleis binnen te treden. Daar overtuigt ze Koningin Juliana en haar blinde dochter Marijke van haar toverkunsten en leert ze hen zelfs om hetzelfde te ‘voelen’. Marijke leert ze om meer te kunnen zien en Juliana leert ze om voor zichzelf op te komen en afstand te nemen tot haar man Prins Bernhard. Waar beide dames erg blij zijn met de komst van Greet, vervloekt Prins Bernhard deze vrouw en doet hij er alles aan om Hofmans een hak te zetten.

 

Stewardessen & hofdames

Waar een vliegtuig is, zijn stewardessen (Dieke Leenders, Marian Graat, Marlous van Schijndel, Caja Hermkens, Heike van den Elsen, Esmée Bongers, Morena Spoelstra, Ellen van Lieshout) en een steward (Pieter Beekmans). Dit overenthousiaste personeel doet er alles aan om de vliegtuigrit van Prins Bernhard en Sterre de Varkenshoedster om te toveren tot een muzikale en blije beleving. Hun glimlach trekt de kaak bijna uit de kom en hun strakke danspasjes geven blijk aan het plezier wat ze beleven. De vliegtuigscène is misschien wel de grootste en allervrolijkste scène uit het hele stuk!

De stewardessen hebben een dubbelrol: ze zijn ook de hofdames aan het paleis. Samen met Koningin Juliana wonen ze een spirituele sessie bij van Greet Hofmans. Ze leren om van hun kwalen af te komen en zichzelf, anderen en de wereld lief te hebben. Wat een bijzonder clubje, nietwaar?

 

Prinses Marijke (blinde prinses)

De (bijna) blinde prinses Marijke (Elke Leenders) is alsmaar op zoek naar het pad. Dat wordt goed zoeken, want dat pad zit in haar hoofd. Juist omdat ze minder ziet, ziet ze méér. Of nouja, dat is de bedoeling. Oefening baart kunst. Met ‘tante Greet’ aan haar zijde leert ze snel haar ware potentie te vervolmaken. Ze is met haar speciale zintuig een soort spin in het web, omdat ze dingen ziet en waarneemt waar anderen ‘blind’ voor zijn. Prins Bernhard en Koningin Juliana (de ouders van Marijke) ruziën regelmatig over hun dochter. Zo kan zij toch niet regeren? Een blinde vorstin, ooit van gehoord?!

 

Theo van Meel (regisseur)

Zonder Theo zou Repelsteeltje lukraak zijn naam roepen, zou Prins Bernhard zachtaardig en lief zijn, zou Sterre de Varkenshoedster ABN praten, zouden de stewardessen chagrijnig en moordlustig zijn en zou Greet Hofmans maar vijf zintuigen hebben. Gelukkig is regisseur Theo van Meel aanwezig om de cast te begeleiden in het avontuur dat Repelsteeltje en de blinde prinses heet. Als regisseur weet hij er een prachtig totaalplaatje van te maken en kan hij niet wachten om de productie ten tonele te brengen!

 

Volledige castlijst

Repelsteeltje Sven van Berlo
Karla Karbonkel Désiré Bouwmans
Prins Bernhard Rody Hermkens
Koningin Juliana Sandra Bexkens
Marijke (blinde prinses) Elke Leenders
Joost de Varkenshoeder Jurgen van Lieshout
Sterre de Varkenshoedster Anke van Meelis
Greet Hofmans Wendy Kerkhof
Lakei Ronald Judith Peters
Prinses Armgard Jan Minten
Hofdame Winterspleet Esmee Bongers
Postbode Ko Nijn Britt van der Ligt
Deurwaarder Walter Wolf Pieter Beekmans
Bezorger Vos Heike van den Elsen
Geertemien Marlous van Schijndel
Marechaussees Caja Hermkens
Marlous van Schijndel
Oogarts Heike van den Elsen
Baronessen / Stewardessen Dieke Leenders
Caja Hermkens
Marian Graat
Heike van den Elsen
Morena Spoelstra
Ellen van Lieshout
Esmee Bongers
Britt van der Ligt
Marlous van Schijndel
Pieter Beekmans
Minister-President Drees Wilhelmien van den Bosch
Hoofdverpleegster Wilhelmien van den Bosch
Verpleegsters Dieke Leenders
Britt van der Ligt
Jagers Pieter Beekmans
Sven van Berlo
Jan Minten
Jurgen van Lieshout
Varkentjes, hertjes Kindercast