De Zere Neus

Een verhaal over Cyrano die wordt geboren met een hele grote neus. Een foutje van één van de feeën uit de Orde van de Vrije Feeën. Trollen maken hen het leven zuur. Tijd voor actie! Op de kadettenmavo wordt Chris de Boer verliefd op een mooi meisje. Hij is niet zo goed met woorden, dus heeft hij de hulp van Cyrano nodig om het hart van het meisje voor zich te winnen. Maar of dat wel goed gaat …

Cyrano

Hij kan er niets aan doen dat ie een héééle grote neus heeft. Brenda, lid van de Orde van de Vrije Feeën, heeft een foutje gemaakt en Cyrano een grote neus gegeven bij de geboorte. Daar wordt hij nu flink mee gepest. Maar iedereen is jaloers op de dichtkunsten van Cyrano. Die jongen is zo goed met mooie woorden! Je zou er bijna verliefd op worden…

Cyrano is lid van de kadettenmavo en de beste vriend van Chris de Boer. Ze hebben elkaar nodig om het hart van Roxanne voor zich te winnen. Chris heeft de looks en Cyrano heeft de woorden. Voor wie zal Roxanne uiteindelijk kiezen? 

 

Repelsteeltje_Karla

Roxanne

Stagefee Roxanne is fee in opleiding en wordt getraind door haar aanspreekpuntmuts Fee Ada. Roxanne heeft een oogje op Chris de Boer. Wat is het een lekker stuk! Dat lichaam, die ogen, … Wat een gek gevoel krijgt Roxanne als ze hem ziet! Wat is dit voor gevoel? Ze wordt extra verliefd op de mooie woorden en brieven die Chris met haar deelt. Gelukkig weet Roxanne niet dat deze woorden eigenlijk van Cyrano zijn! Want als ze daar achter zou komen…

 

Chris de Boer

Enigszins lomp en vooral recht voor z’n raap: Christiaan. Maar zeg maar Chris, Chris de Boer. Net als Cyrano is hij lid van de kadettenmavo en bereidt hij zich voor op de grote oorlogsstrijd. Waar hij zich niet op heeft voorbereid, is op het zien van “lekkere chick Roxanne”. Maar dat hij haar wil, is een feit! Helaas is Chris niet zo goed met woorden en is zijn subtiliteit ver te zoeken. Gelukkig komt Cyrano daar om de hoek kijken. Zij worden gegarandeerd vrienden voor het leven!

 

Fee Ada & Gemma

Een hilarisch duo om naar te kijken, vooral omdat ze altijd samen fitties maken. Ze moeten samenwerken, maar ze zijn niet altijd “twee handen op één buik”. Gemma kan de fruit juice van Ada niet waarderen en is ook nog jaloers op Roxanne als nieuwe fee. Ada werkt het liefst zo efficiënt mogelijk, zodat ze Downton Abbey kan gaan kijken. Kortom: een stelletje ongeregeld. Maar hé, het hoeft niet perfect te zijn …

 

Knoessie Boessie en de trollen

Blabla blablablabla bla blablabla! Het vraagt enig vertaalwerk als Oppertrol Knoessie Boessie de Tweede het toneel betreedt samen met zijn trollen. Ze zien er afzichtelijk uit, stinken en maken rare (eet)geluiden. Ze willen het leven van de feeën zuur maken en zijn er op uit om flink roet in het eten te gooien bij de goede Orde van de Vrije Feeën. Er moet onderhandeld worden, want de trollen hebben de fout van Wensfee Brenda (de grote neus bij Cyrano) ontdekt. Tijd voor een goedmaak-diner, waarbij Opperfee Aurora het woord zal doen. Maar valt er wel te onderhandelen met trollen?

 

Opperfee Aurora en de feeën

Er is een communicatiefee, een marketingfee, een wensfee, een portemonneefee, een virusfee, een naaifee en een administratiefee. Onder leiding van Opperfee Aurora is de Orde van de Vrije Feeën best goed georganiseerd en heerst er een vredig bestaan. Tot de trollen ten tonele verschijnen. Daar kan zelfs hun hypermoderne fee-o-foon niet tegenop. Het is de taak van de feeën om de fout van Wensfee Brenda (de grote neus bij Cyrano) te herstellen en de trollen te verdrijven. Daar slaan ze zich vast en zeker op hun eigen manier doorheen!

 

J.C. de Balzack en de kadetten

Kadetten, kadetten! Sneller dan rakketten! Op de kadettenmavo wordt een groepje jongeren opgeleid tot gediplomeerd soldaat. Dat gebeurt onder leiding van Sergeant Majoor Jean Claude de Balzack. Die is geen fan van het slappe gedoe en het middelmatige IQ van de kadetten. Eigenlijk is hij er gewoon te oud voor om die puistenpubers in bedwang te houden.

De kadetten houden vooral van lol trappen en in billen knijpen. En vooral niet van etiquette en van dat nette. Hun lijflied “Sletten met kadetten” is een van de aanstekelijke liedjes uit de voorstelling.

 

Volledige castlijst

Cyrano de Bergerac Koen van den Elsen
Roxanne Dieke Leenders
Chris de Boer Rody Hermkens
Opperfee Aurora Sabine Brouwers
Wensfee Brenda Wendy Kerkhof
Fee Ada Chantal van de Laar
Fee Gemma Sven van Berlo
Administratiefee Sandra Bexkens
Virusfee Anke van Meelis
Naaifee Melanie van Oorschot
Portemonneefee Heike van den Elsen
Vertaalfee Janice Bongers
Oppertrol Knoessie Boessie de Tweede Esmee Bongers
Trollen Jurgen van Lieshout
Iris Kusters
Ellen van Lieshout
Esmée van der Niet
Teun van Hoof
Marcel van der Niet
Sergeant Majoor Jean-Claude de Balzack Gonnie Rooijackers
Kadet Bédousac Caja Hermkens
Kadet Le Clerc Elke Leenders
Kadet Dubois Jan Minten
Kadet Montand Niels van Oorschot
Kadet Macaron Britt van der Ligt
Kadet Macaroni Judith Peters
Barones de Bergerac Janice Bongers
Baron de Bergerac Jurgen van Lieshout
Baby Cyrano Sep Kerkhof
Max School
Verslaggever Marcel van der Niet
Cameravrouw Janice Bongers
Duiven ensemble Marian Graat
Janice Bongers
Anke van Meelis
Wendy Kerkhof
Jurgen van Lieshout
Melanie van Oorschot
Sandra Bexkens
Heike van den Elsen
Judith Peters
Ellen van Lieshout
Iris Kusters
Jan Minten

 

Achter de schermen

Regie Theo van Meel
Regie-assistent Désiré Bouwmans
Zangcoach Inge van Asseldonk
Danscoach Anita Penninx
Band Els van Rossum (bandleider + saxofoon)
Robert Snel (keyboard)
Charles van Oorschot (gitaar)
Peter Vlemmings (basgitaar)
Gijs van Hoogstraten (trompet)
Joris Veenhof (trompet)
Edward Leenders (trompet)
Daniël van Oorschot (schuiftrombone)
Rick van Berlo (drums)
Arrangementen Guus van Lankveld

 

🎵 Liedjes 🎵

Cyrano (+ reprise) Barones de Bergerac (Janice Bongers)
Baron de Bergerac (Jurgen van Lieshout)
Sletten met kadetten Cyrano (Koen van den Elsen)
Kadetten (Rody Hermkens, Britt van der Ligt, Niels van Oorschot, Judith Peters, Caja Hermkens, Elke Leenders, Jan Minten)
Boem! Cyrano (Koen van den Elsen)
Ensemble
Superlekkergevoel Roxanne (Dieke Leenders)
Ensemble
Ik heb geen woorden voor Chris de Boer (Rody Hermkens)
Zolang jij brieven schrijft Roxanne (Dieke Leenders)
Cyrano (Koen van den Elsen)
Chris de Boer (Rody Hermkens)
Ensemble
~ Pauze ~  
Met een vriend Cyrano (Koen van den Elsen)
Chris de Boer (Rody Hermkens)
Ik wil vies zijn Opperfee Aurora (Sabine Brouwers)
Oorlog Kadetten (Rody Hermkens, Britt van der Ligt, Niels van Oorschot, Judith Peters, Caja Hermkens, Elke Leenders, Jan Minten, Koen van den Elsen)
Roxanne (Dieke Leenders)
Het hoeft niet perfect te zijn Fee Ada (Chantal van de Laar)
Fee Gemma (Sven van Berlo)
Ensemble
Finale Volledige cast