De Kleine Kern

Er was eens…

…een toneelgroep die het belangrijk vond dat ook de jongste generaties konden ervaren hoe leuk toneelspelen kan zijn. Voor elke leeftijdsgroep hebben we daarom een passend aanbod voor het spelenderwijs leren van en over toneelspelen. De oudste groep van de Kleine Kern treedt zelfs elke twee jaar op met hun eigen productie!

De Kleine Kern bestaat uit drie groepen:

Producties

Elke twee jaar worden de speltrainingen van de Junior Kern omgezet tot een volledig repetitieproces om naar een productie toe te werken. Er vinden dan wekelijks repetities plaats om een Kernwaardige familievoorstelling te kunnen presenteren. De toneelkunsten van de spelers, aangevuld door prachtige kostuums, een schitterend decor, zang, dans en veel humor creëren een ideale situatie om aan iedereen te laten zien waar onze leden toe in staat zijn! Voor figuranten wordt vaak een beroep gedaan op leden van de jongere groepen. Eerder speelde De Kleine Kern al ‘Joris en de Draak’ en ‘Aladdin en de Wonderlamp’.

Dit voorjaar speelde de Kleine Kern haar derde voorstelling. Op 10, 11 en 12 mei 2024 was ‘De Kleine Zeemeermin’ te bewonderen in het Handelse Openluchttheater.

De Mini’s

Voor de allerkleinsten in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar verzorgen wij elk jaar maandelijks één speltraining van een uur. In totaal zijn dat zeven speltrainingen per jaar. In die zeven speltrainingen proberen wij de kinderen spelenderwijs de beginselen van het toneelspelen te leren. We leggen de nadruk vooral op jezelf presenteren, gevoel van vrijheid ontwikkelen en samenwerken. We bieden speloefeningen op een laagdrempelige manier aan, zodat iedereen gemakkelijk aan kan sluiten. De speltrainingen starten jaarlijks in oktober. Aanmelden kan t/m september.

De Kleine Kern

Voor kinderen in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar verzorgen wij elk jaar maandelijks één speltraining van 1,5 uur. In totaal zijn dat zeven speltrainingen per jaar. In die speltrainingen bieden wij de kinderen uitdagende toneelactiviteiten aan die iets vragen van hun spelinzicht, creativiteit en samenwerking. We richten ons vooral op drama en theater en gaan aan de slag met o.a. improviseren, mis-en-scène en basistechnieken die nodig zijn voor toneelspel. De speltrainingen starten jaarlijks in oktober. Aanmelden kan t/m september.

De Junior Kern

Voor kinderen in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar verzorgen wij elk jaar maandelijks twee speltrainingen van 2 uur. In totaal zijn dat veertien speltrainingen per jaar. In die zeven speltrainingen bieden wij onze deelnemers uitdagende toneelactiviteiten aan die iets vragen van hun spelinzicht, creativiteit en samenwerking. We richten ons vooral op drama en theater en gaan aan de slag met o.a. improviseren, mis-en-scène en theatertechnieken die nodig zijn voor het toneelspel. De speltrainingen starten jaarlijks in oktober. Aanmelden kan t/m september.

Gaat je theaterhart sneller kloppen? Of steek je liever je handen uit de mouwen als vrijwilliger voor of tijdens onze voorstellingen? We staan continu open voor nieuwe leden en vrijwilligers voor onze theatervereniging. Interesse of benieuwd naar de mogelijkheden?